INA FAG Lagers kopen?

Alle INA FAG lagers koopt u bij RDB Bearings.

Wilt u INA FAG kogellagers kopen, dan kunt u deze direct bij ons bestellen. Neem contact met ons op om INA FAG kogellagers te kopen. RDB Bearings levert alle INA FAG kogellagers direct uit voorraad. Vandaag besteld is vaak morgen al in huis. Meer informatie over alle soorten INA FAG lagers vindt u op deze website.

Heeft u vragen? Dan adviseren wij u graag voor de juiste keuze INA FAG kogellager. U kunt ons altijd bellen, e-mailen of een bericht via de site sturen

RDB Bearings is uw leverancier van INA FAG lagers. Snel besteld en geleverd. Bij ons krijgt u de INA FAG lagers voor de laagste prijs lagers!

INA FAG Kogellagers

RDB levert alle INA FAG kogellager, wilt u INA FAG kogellagers bestellen dan kunt u deze direct bij ons bestellen. Het kogellager is een van de meest gebruikte type lagers, de lager zorgt ervoor dat bewegende delen soepel draaien. Ze worden lagers bijvoorbeeld gemonteerd in voertuigen en elektromotoren. Dit type lager is niet geheel wrijvingsloos en moet het regelmatig gesmeerd worden.

INA FAG heeft diverse soorten kogellagers. Zo zijn er precisie kogellagers, hoekcontactkogellagers, kogeltaatslagers, zelfinstellende kogellagers en groefkogellagers. Deze hebben allemaal de kwaliteit die u verwacht van een INA FAG lager. Uiteraard levert RDB Bearings u al deze INA FAG kogellagers met de gewenste afdichting. Doe direct een aanvraag en u heeft u INA FAG kogellagers snel besteld.

Het assortiment van INA FAG wentellagers bestaat onder andere uit radiaalkogellagers, radiaalcilinderrollagers, lagerhuizen en glijlagers. De producten worden op onze site specifiek beschreven.

INA FAG Radiaalkogellagers

De categorie INA FAG radiaalkogellagers bestaat uit de volgende producten: Dunringlagers, groefkogellagers, hoekcontactkogellagers, pendelkogellagers, spindellagers en vierpuntslagers.

INA FAG Dunringlagers

Deze zijn uiterst precies, geruisloos en hebben een hoog draagvermogen. Deze kogellagers zijn verkrijgbaar in drie verschillende modellen met een extreem kleine, overwegend vierkante doorsnede. De doorsnede blijft constant binnen een reeks, ook bij grotere diameters van de as en de behuizingsboring. Vandaar dat deze lagers ook Constant Section (CS) genoemd worden. Deze bijzonderheid onderscheidt de dunringlagers van de traditionele lagers die genormeerd zijn in ISO-reeksen.

INA FAG Kogellager, INA FAG Ball bearing, Rodamiento de bolas INA FAG

INA FAG Groefkogellagers

INA FAG-groefkogellagers zijn verkrijgbaar in axiale en radiale ontwerpen, in veel verschillende varianten. Eenrijige groefkogellagers zijn beschikbaar in open en afgedichte uitvoeringen. Ze zijn ontworpen voor hoge tot zeer hoge toerentallen en kunnen naast radiaalkrachten ook axiaalkrachten opnemen.

Tweerijige groefkogellagers lijken in opbouw en functioneren op de eenrijige groefkogellagers en worden gebruikt als het radiale draagvermogen van eenrijige groefkogellagers niet voldoende is.

INA FAG-axiaalgroefkogellagers zijn verkrijgbaar als enkelzijdig en tweezijdig werkende uitvoeringen. Deze lagers zijn geschikt voor het opnemen van een bijzonder hoge axiale belasting.

INA FAG Tonlager, INA FAG Spherical roller bearing, Rodamientos de rodillos a rótula INA FAG

INA FAG Hoekcontactlagers

Eenrijige hoekcontactkogellagers zijn zelfinstellende bouwelementen met massieve binnen- en buitenringen, en kogelkransen met kooi in polyamide, plaatstaal of messing. De loopbanen van de binnen- en buitenringen staan tegenover elkaar in de richting van de lageras.

Er zijn open en afgedichte lagers. Hun hoeken kunnen slechts heel gering ingesteld worden. Tweerijige hoekcontactlagers nemen radiale en tweezijdig axiale belastingen op. Ze zijn met name geschikt voor lageringen waarbij een starre axiale geleiding vereist is.

INA FAG Naaldlager, INA FAG needle bearing, Rodamiento de aguja INA FAG

INA FAG Pendelkogellagers

Zelfinstellende kogellagers zijn tweerijige, zelfinstellende samenstellingen bestaande uit buitenringen met concave, kogelvormige loopbaan, binnenringen met cilindrische of conische boring en kogelkransen. Er zijn open en afgedichte lagers.

INA FAG Spindellagers

Spindellagers zijn eenrijige hoekcontactkogellagers bestaande uit massieve buiten- en binnenringen, en kogelkransen met massieve vensterkooien. Ze zijn niet demonteerbaar. Er zijn open en afgedichte lagers.

Spindellagers hebben beperktere toleranties. Ze zijn vooral geschikt voor lageringen die maximale eisen stellen op het vlak van geleidingsnauwkeurigheid en toerentalgeschiktheid. Deze lagers zijn het best geschikt voor de lagering van assen bij werktuigmachines.

RDB Bearings wentellagers INA FAG: Spindellager en Pendelkogellager

INA FAG Vierpuntslagers

Vierpuntslagers behoren tot de eenrijige hoekcontactkogellagers en hebben daardoor in axiale richting duidelijk minder bouwruimte nodig dan de tweerijige uitvoeringen. De lagers bestaan uit massieve buitenringen, gedeelde binnenringen en kogelkransen met messing of polyamide kooien.

Dankzij de tweedelige binnenringen kan men er een groot aantal kogels kwijt. Elke binnenringhelft is afgestemd op het respectievelijke lager en mag niet vervangen worden door een binnenringhelft van een groter lager. De buitenring met de kogelkrans en de beide binnenringhelften kunnen elk afzonderlijk ingebouwd worden.

RDB Bearings wentellagers INA FAG: Vierpuntslager

INA FAG Radiaalcilinderrollagers

De categorie INA FAG radiaalcilinderlagers bestaat uit de volgende producten: Cilinderrollagers, kegelrollagers, naaldlagers, pendelrollagers en tonlagers.

INA FAG Cilinderrollagers

Eenrijige cilinderlagers met kooi zijn eenheden die bestaan uit massieve buiten- en binnenringen, en cilinderkransen. De buitenringen hebben aan beide kanten een vaste boord of zijn boordloos; de binnenringen hebben één of twee vaste boorden of zijn uitgevoerd zonder boord. De kooi verhindert dat de cilinderrollen bij het afwentelen met elkaar in contact zouden komen. Cilinderrollagers zijn leverbaar met en zonder kooi.

Het klassieke cilinderrollager heeft een zeer hoog radiaal draagvermogen en is zeer stijf. Naast hoge radiaalkrachten kunnen cilinderrollagers echter ook axiaalkrachten opnemen als ze worden ingezet als steun- of vastlager. Terwijl de radiaalbelasting via de loopbaan wordt overgedragen, worden de axiaalkrachten over de voorkant van het wentellichaam en de boorden overgedragen. Dat belemmert natuurlijk de axiaalbelasting. En hier komt Schaeffler in het spel!

RDB Bearings wentellagers INA FAG: Cilinderrollagers

INA FAG Kegelrollagers

FAG-kegelrollagers zijn zowel radiaal als axiaal hoog belastbaar. Ze beschikken over een breed toerentalbereik. Door hun hoge effectieve afstand tussen de lagers kunnen ze krachten efficiënt opnemen en garanderen ze een nauwkeurige en starre asgeleiding. Kegelrollagers kunnen worden aangepast en gedemonteerd, waardoor ze eenvoudig te monteren zijn.

Er zijn talrijke series van de FAG-kegelrollagers beschikbaar in X-life-kwaliteit. Om te voldoen aan de vereisten van X-life worden geometrie, oppervlak, dimensionele en loopnauwkeurigheid en materiaal en warmtebehandeling geoptimaliseerd. FAG-kegelrollagers van X-life-kwaliteit verhogen zo de totale rendabiliteit van uw machines en installaties.

RDB Bearings wentellagers INA FAG: Kegelrollagers

INA FAG Naaldlagers

INA FAG Naaldlagers hebben zich al lang bewezen als machineonderdelen voor de bouw van radiale plaatsbesparende en erg draagkrachtige lageringen. In X-life-uitvoering overtuigen ze nu nog meer dankzij de 50 % langere levensduur.

RDB Bearings wentellagers INA FAG: Naaldlager

INA FAG Pendelrollagers

Bijzondere prestaties: Pendelrollagers zijn ontworpen voor installaties waarin hoge belastingen optreden en asbuigingen of uitlijningsfouten moeten worden gecompenseerd. Ze zijn uiterst krachtig en bestand tegen grote belastingen

De jarenlange ervaring van onze ingenieurs zorgt er samen met innovatieve ideeën voor dat pendelrollagers nog beter functioneren. Want ons streven naar perfectie in de ontwikkeling en fabricage garandeert een optimale kinematica, weinig slijtage en dus een nog langere levensduur. En dat alles zonder veel onderhoud en met minimale onderhoudskosten.

RDB Bearings wentellagers INA FAG: Spindellager en Pendelkogellager

INA FAG Tonlagers

Tonlagers zijn eenrijige rollagers met instelbare hoek. Ze bestaan uit massieve buitenringen met een concave, kogelvormige loopbaan, massieve binnenringen met twee boorden en een cilindrische of conische boring, alsook tonrollen met kooien. De lagers zijn niet demonteerbaar.

Tonlagers zijn bijzonder geschikt wanneer zich hoge radiale belastingen schoksgewijs voordoen en uitlijningsfouten gecompenseerd moeten worden (zie compenseren van hoekfouten). Hun axiale draagkracht is gering.

RDB Bearings wentellagers INA FAG: Vierpuntslager

INA FAG INA FAG Lagerhuizen

De standaardbehuizingen van INA FAG omvatten gedeelde en ongedeelde staande lagerbehuizingen Bij gedeelde staande lagerbehuizingen kan het bovendeel van de behuizing worden verwijderd. Hierdoor zijn onderhoud en montage veel eenvoudiger. Ongedeelde staande lagerbehuizingen worden gebruikt waar de lagering wordt blootgesteld aan de hoogste belastingen.

INA FAG Lagerbehuizingen

FAG-behuizingen en de bijbehorende lagers vormen lageringseenheden die hun nut al bewezen hebben in diverse machines, installaties en toestellen. FAG-lagerbehuizingen worden overwegend gefabriceerd in grijs gietijzer. Behuizingen in gietstaal en nodulair gietijzer leveren wij op aanvraag.

Aangezien de lagers meestal met vet gesmeerd worden en de eerste smering lange tijd meegaat, hebben de meeste behuizingen geen nasmeerboringen. Er zijn echter wel gietkoppen of markeringen voorhanden, zodat de smeerboringen aangebracht kunnen worden indien dat nodig zou zijn. Bij nasmering moet u zich ervan vergewissen dat het overtollige vet weg kan.

RDB Bearings wentellagers INA FAG: Lagerbehuizing

INA FAG Staande lagerbehuizingen SNS

Schaeffler stelt met de innovatieve grote lagerbehuizingen SNS een nieuwe standaard. Want de unieke behuizingsconstructie verhoogt de levensduur van het ingebouwde pendelrollager tot wel 50 procent in vergelijking met gewone staande lagerbehuizingen.

Voor de afdichting van de lagerbehuizing zijn er naargelang van de gebruiksomstandigheden contactdichtingen, contactloze dichtingen en combinaties hiervan verkrijgbaar.

RDB Bearings wentellagers INA FAG: Staande lagerbehuizingen SNS

INA FAG Glijlagers

De categorie INA FAG glijlagers bestaat uit de volgende producten: Glijlagers niet-onderhoudsvrij, glijlagers onderhoudsvrij en glijlagers voor speciale oplossingen. Van deze glijlagers levert RDB Bearings u ook alle varianten van INA FAG, zoals de radiale en axiale gewrichtslagers en ELGOTEX, ELGOGLIDE en metaal-polymeer glijlagers.

INA FAG Glijlagers – niet-onderhoudsvrij

De niet-onderhoudsvrije uitvoeringen van gewrichtslagers en stangkoppen in de materiaalcombinatie staal-staal en staal-brons zijn eenvoudig te onderhouden, gunstig geprijsd en zijn uitstekend geschikt voor wisselende belastingen. Bij glijlagerbussen, schijven en strips wordt het onderhoudsarme metaal-polymeermateriaal E50 gebruikt. De glijlaag is voorzien van smeerputjes, waardoor eenmalige smering in de meeste gevallen voldoet.

RDB Bearings wentellagers INA FAG: Glijlagers niet onderhoudsvrij

INA FAG Glijlagers – onderhoudsvrij

Schaeffler biedt een omvangrijk catalogusprogramma aan onderhoudsvrije glijlagers. Hierbij worden innovatieve glijmaterialen, zoals ELGOGLIDE, ELGOTEX of het metaal-polymeer-composietmateriaal E40 gebruikt. Deze glijmaterialen op basis van PTFE zorgen voor de laagste wrijvingswaarden bij geringe slijtage en daardoor voor zeer lange gebruiksduur bij gewrichtslagers en stangkoppen evenals bij bussen, schijven en strips.

Onderhoudsvrije glijlagers verlagen de smeerstof- en onderhoudskosten aanzienlijk, omdat deze volledig zonder olie en vet ingezet kunnen worden en daardoor tegelijkertijd zeer milieuvriendelijk zijn.

RDB Bearings wentellagers INA FAG: Glijlagers onderhoudsvrij

Varianten INA FAG Lagers

INA FAG heeft van alle wentellagers veel productvarianten. RDB Bearings levert u ook al deze uitvoeringen. Enkele voorbeelden van deze varianten wentellagers zijn:

INA FAG Axiale groefkogellagers

Axiale groefkogellagers bestaan uit asschijven, behuizingsschijven en kogelkransen. De lagers zijn niet zelfinstellend; kogelkrans en lagerschijven kunnen hierdoor los van elkaar gemonteerd worden.

Behalve reeksen met effen schijven bestaan er ook reeksen met kogelvormige behuizingsschijven die gebruikt kunnen worden ter compensatie van statische hoekfouten. Deze uitvoeringen worden meestal samen met zittingafdichtingen gebruikt.

Axiaalgroefkogellagers zijn verkrijgbaar als enkelzijdig en tweezijdig werkende uitvoeringen. De beide uitvoeringen nemen hoge axiale krachten op, maar mogen niet radiaal belast worden.

RDB Bearings wentellagers INA FAG: Axiale groefkogellagers

INA FAG Tweerijige hoekcontactkogellagers

Tweerijige hoekcontactkogellagers zijn bouwelementen met massieve binnen- en buitenringen, en kogelkransen met kooi in polyamide, messing of plaatstaal. Qua opbouw lijken ze op twee eenrijige hoekcontactkogellagers in O-opstelling, maar ze zijn wel iets smaller. Ze verschillen door de grootte van hun drukhoek en de uitvoering van de lagerringen.

Er zijn open en afgedichte lagers. Op fabricagetechnisch vlak kunnen open lagers aan de buitenring inwaartse draaiingen hebben voor dichtings- of afdekschijven. Afgedichte lagers zijn onderhoudsvrij en maken op die manier bijzonder rendabele lageringen mogelijk. De instelbaarheid van de hoek van het hoekcontactkogellager is heel gering.

RDB Bearings wentellagers INA FAG: Tweerijige hoekcontactkogellagers

INA FAG Axiale hoekcontactkogellagers

Tweezijdig werkende axiaalhoekcontactkogellagers zijn geen zelfinstellende precisielagers met verminderde toleranties uit de klasse SP. Ze bestaan uit massieve asschijven, een afstandsring, behuizingsschijven en kogelkransen met massieve kooien in messing. De lageronderdelen zijn op elkaar afgestemd en kunnen elk afzonderlijk ingebouwd worden, maar ze kunnen niet verwisseld worden voor onderdelen van een groter lager

RDB Bearings wentellagers INA FAG: Axiale hoekcontactkogellager

INA FAG Cilinderrollagers met kooi

De cilinderlagers zijn erg stijf, radiaal hoog belastbaar en dankzij de kooi voor hogere toerentallen geschikt in volrollige uitvoering. Lagers waarvan de referentie aangevuld is met de letter E, hebben een versterkte rollenset en zijn dan ook ontworpen voor een maximaal draagvermogen.

RDB Bearings wentellagers INA FAG: Cilinderrollagers met kooi

INA FAG Axiaal-cilinderrollager

Axiaal-cilinderrollagers zijn een combinatie van axiaalcilinderrolkransen, huisschijven en asschijven. De lagers hebben een bijzonder geringe axiale bouwhoogte, zijn erg draagkrachtig en stijf, en nemen axiale krachten in één richting op.

RDB Bearings wentellagers INA FAG: Axiaal-cilinderrollager

INA FAG Wrijvingsarme cilinderrollagers

De wrijvingsarme cilinderrollagers LSL en ZSL zijn eenrijig en komen qua afmetingen overeen met de maatserie 23. De lagers hebben massieve buitenringen met twee boorden, de binnenringen hebben een boord.

De binnenring is uitneembaar, waardoor het lager makkelijker ingebouwd kan worden. Schijfvormige kooien of tussenstukken verhinderen dat de cilinderrollen bij het afwentelen met elkaar in contact zouden komen.

RDB Bearings wentellagers INA FAG: Wrijvingsarme cilinderrollagers

INA FAG Volrollige cilinderlagers

Volrollige cilinderlagers hebben massieve buiten- en binnenringen, en boordgeleide cilinderrollen. Door het maximale aantal walselementen zijn deze lagers radiaal uiterst draagkrachtig, heel stijf en geschikt voor sterk plaatsbesparende constructies.

Echter door de kinematische verhoudingen halen ze de hoge toerentallen die bij cilinderlagers met kooi mogelijk zijn niet. Volrollige cilinderlagers zijn verkrijgbaar als loslager, steunlager en vastlager, alsook in eenrijige en tweerijige uitvoering.

RDB Bearings wentellagers INA FAG: Volrollige cilinderlagers

INA FAG Ultraprecieze cilinderrollagers

Cilinderlagers in deze uitvoering zijn tweerijige precisielagers voor werktuigmachines. Ze maken radiaal stijve, uiterst precieze lageringen mogelijk en worden hoofdzakelijk gebruikt om hoofdassen radiaal te ondersteunen.

De lagers bestaan uit massieve boordloze buitenringen, massieve binnenringen met drie boorden en cilinderkransen met massieve kooien in messing. Voor een optimale instelling van de radiale speling beschikt de binnenring over een conische boring met een coniciteit van 1:12.

De cilinderrollagers zijn demonteerbaar zodat ze makkelijker gemonteerd en gedemonteerd kunnen worden. De beide lageringen kunnen hierdoor een vaste passing krijgen.

RDB Bearings wentellagers INA FAG: Ultraprecieze cilinderrollagers

INA FAG Volrollige cilinderrollagers met ringgroeven

Cilinderlagers met ringgroeven zijn volrollige, tweerijige samenstellingen die bestaan uit massieve buiten- en binnenringen met boorden, boordgeleide cilinderrollen en dichtingsringen. De buitenringen hebben ringgroeven voor beveiligingsringen. De binnenringen zijn axiaal gedeeld, 1 mm breder dan de buitenringen en worden samengehouden met een ingerolde stalen band.

INA FAG Vastlagers

Cilinderlagers met ringgroeven zijn vastlagers. Deze erg stijve lagers nemen naast hoge radiale krachten ook axiale krachten in beide richtingen op.
Door hun volrollige uitvoering beschikken ze over het grootst mogelijke aantal walselementen en dus maximale dynamische en statische draaggetallen. Door de kinematische verhoudingen halen ze echter de hoge toerentallen die bij cilinderlagers met kooi mogelijk zijn niet.

INA FAG Lagers voor kabelschijven

Door de groeven in de buitenring kunnen de lagerringen makkelijk axiaal bevestigd worden. Daardoor zijn de lagers zeer goed geschikt voor de lagering van kabelschijven.

RDB Bearings wentellagers INA FAG: Volrollige cilinderrollagers met ringgroeven

X-Life

INA FAG heeft verschillende modellen die worden geleverd in X-life-uitvoering. Bij deze bijzondere lagers is de ruwheid en de vormvastheid van de loopbanen geoptimaliseerd. Dat leidt tot een hoger draagvermogen en een langere levensduur. X-life is het kwaliteitskeurmerk voor bijzonder effectieve producten van de merken INA en FAG.

Ze onderscheiden zich door een langere levens- en gebruiksduur, die resulteert uit de hogere dynamische draaggetallen ten opzichte van de bestaande standaard. Bij eenzelfde belasting en onveranderde constructie wordt de levens- en gebruiksduur van de X-life-lagers verhoogd. De afstand tussen onderhoudsintervallen wordt langer.

Uiteraard levert RDB Bearings u alle INA FAG lagers en indien beschikbaar ook in de X-life variant.

X-life wentellagers van INA FAG besteld u via RDB Bearings. Bij ons krijgt u de X-life INA FAG lagers voor de laagste prijs lagers!